AKRAPOVIČ d. d.

Izpušni sistemi

Opis podjetja

Podjetje Akrapovič je svetovno znano visokotehnološko podjetje, ki pri oblikovanju in izdelavi izpušnih sistemov ter drugih izdelkov uporablja najnovejšo tehnologijo in visokokakovostne materiale.

Podjetje je leta 1991 ustanovil nekdanji motociklistični dirkač Igor Akrapovič, mednarodni ugled pa si je pridobilo z uspešno podporo vodilnih dirkalnih ekip. Do zdaj je svoje naslove z uporabo Akrapovičevih izpušnih sistemov osvojilo že več kot 160 svetovnih prvakov na dveh in štirih kolesih. Podjetje obratuje v tehnološko najsodobnejših tovarnah v Sloveniji v Ivančni Gorici in Črnomlju, proizvode pa prodaja v več kot 80 državah.

Akrapovič d.d. ima polni certifikat Družini prijazno podjetje in je večkratni prejemnik priznanja Ugledni delodajalec.

Produktni portfolio:

  • izpušni sistemi za motocikle iz različnih materialov, predvsem iz titana in nerjavnega jekla;
  • izpušni sistemi za športne avtomobile iz različnih materialov, predvsem iz titana;
  • produkti iz ogljikovih vlaken kot sestavni deli izpušnih sistemov ali kot samostojni produkti za različne industrije;
  • ulitki iz titana, inconela in nerjavnega jekla kot sestavni deli izpušnih sistemov ali kot samostojni produkti za različne industrije.

Akrapovičevi izpušni sistemi prinašajo povečano zmogljivost, nezmotljiv Akrapovičev zvok, inovativen dizajn, prihranek na teži in kakovostno izdelavo.

Podjetje z uporabo najnovejše tehnologije, sodobnih postopkov in najbolj kakovostnih materialov izdeluje izdelke za motocikle in športne avtomobile. V lastni livarni za precizijsko litje titana izdeluje kompleksne komponente izpušnih sistemov in produkte za druge industrije. Podjetje ima tudi obrat za izdelavo izdelkov iz ogljikovih vlaken.

Vizija in cilji

»Vodilni na področju izdelave izpušnih sistemov in uporabe inovativne tehnologije za izdelke iz titana.«

Znamka Akrapovič je sinonim za najvišjo raven oblikovanja, izboljšano zmogljivost in nepogrešljiv zvok izpušnih sistemov. Izdelke za motocikle in športne avtomobile ob pomoči najnovejše tehnologije, postopkov izdelave in najžlahtnejših materialov razvija in izdeluje več kot 1.800 predanih in visoko usposobljenih zaposlenih. Podjetje zagotavlja tehnične storitve in podporo številnim ekipam, ki tekmujejo v serijah MotoGP, WorldSBK, MXGP in ostalih prvenstvih.

Organizacijska struktura in klima

Vizija in ideje, kako izboljšati odlično, so osnova dosežkov podjetja Akrapovič. Njihova zgodba temelji na odličnosti izobraženih, visoko usposobljenih, predanih in strastnih zaposlenih.

Kaj pričakujejo od svojih zaposlenih

Od novih sodelavk in sodelavcev podjetje pričakuje predvsem strokovno znanje in usposobljenost, pozitivno naravnano osebnost, osredotočenost na potrebe kupca, sposobnost doseganja zastavljenih ciljev, samoiniciativnost in inovativnost. Pričakujejo tudi poistovetenje z vrednotami podjetja, ki so delavnost, poštenost in odnos do soljudi.

Kaj ponujajo svojim zaposlenim

Novim sodelavkam in sodelavcem ponujajo zaposlitev v organizaciji svetovno znanega proizvajalca izpušnih sistemov z izjemno priložnostjo za rast, stimulativno nagrajevanje sorazmerno z odgovornostmi in pristojnostmi ter strokovno usposabljanje in razvoj.

Dijaki in študenti

Podjetje Akrapovič dijakom in študentom, ki se izobražujejo na področju strojništva, elektrotehnike, računalništva in informatike, ponuja priložnost za opravljanje obvezne prakse in dela prek študentske napotnice. Mentor v podjetju za namene prakse pripravi strokovni program, v skladu s katerim dijaki/študenti pridobijo pomembna praktična znanja in veščine. Po opravljeni praksi se v primeru obojestranskega interesa sodelovanje lahko tudi nadaljuje.

Zaposlitve podjetja Akrapovič

Informacije o podjetju

  • Malo Hudo 8a, 1295 Ivančna Gorica

  • Zastopniki: Akrapovič Igor, predsednik

  • info@akrapovic.com

  • www.akrapovic.com/en