Po dveletnem premoru zaradi državnih epidemioloških omejitev je po zelo uspešnem Prvem strojniškem pikniku vendarle prišel čas tudi za drugo sezono!

V petek, 8. oktobra 2021, se je na Študentskem Kampusu od 17. ure dalje odvijal najbolj pričakovani dogodek študentske jeseni za študente strojništva.

Navkljub rahlo hladnemu jesenskemu vremenu se je za to priložnost zbralo preko 500 ljudi. Žar mojster je poskrbel za tople jedi z žara – najbolj priljubljene mesne dobrote, kot tudi vegetarijanske jedi, ki jih je bilo za vse dovolj. Za lažjo prebavo in bolj pester večer pa sta bila na razpolago točeno pivo bližne pivovarne ter vino, oboje v “neomejenih” količinah. Tudi letos je vsak udeleženec dobil svojo majico piknika z ekskluzivnim motivom le za to priložnost.

Kot se za strojniški dogodek spodobi je na prizorišču bilo moč videti tudi dirkalni avto, za katerega je poskrbel Mark Ivanov, tokrat pa smo videli tudi bager! Sodelujoča sponzorska podjetja so prav tako predstavljala svoje najbolj prepoznavne industrijske produkte ter preko stojnic z udeleženci izmenjavala informacije ter delila privlačne nagrade. Z nami so bili: 

Posebna zahvala gre Fakulteti za strojništvo UL, ki je dogodek tudi finančno ter promocijsko podprla.

Za prijetno glasbeno ozadje je poskrbel DJ, dogodek je povezoval prepoznavni stand-up komik in improvizator Rok Škrlep, ki je s svojim humorjem popestril večer in povezal številne aktivnosti, ki so se odvile. Videli smo lahko dvoboje hitrostnega vijačenja, skupinsko vlečenje vrvi (s sicer nepričakovanim zaključkom), hitrostno pitje piva najpogumnejših, študentsko klasiko “beer pong” turnir ter nagradno uganjevanje višine, kjer je srečni oz. najbolj natančni sodelujoči prejel izobešeno nagrado. Športno društvo Gib Šiška pa je poskrbelo za senzacionalno predstavitev s točko juda.

Prav tako so bili razstavljeni študentski projekti Superior Engineering Formula Student – študentska formula in DBF Edvard Rusjan team z modeli radijsko vodenih letal, ki so jih člani ekip udeležencem tudi predstavili in ob zanimanju razložili marsikatero podrobnost inženirskih dosežkov.

Za tehnično in organizacijsko dobro izveden dogodek gre zahvala ekipam Študentske organizacije Fakultete za strojništvo ter Društvu Strojnik.si, ki sta poskrbeli, da je za nami še en uspešen strojniški piknik. V spodnji galeriji slik si lahko ogledate par utrinkov ter “after movie” piknika, ki precej dobro povzame tudi splošno klimo na dogodku.

Se vidimo prihodnje leto!