6. 4. 2023 || Študentski Kampus

Prijavi svojo ekipo, sestavi daljinsko voden avtomobilček ter tekmuj za privlačne nagrade!

Oglej si aftermovie
Oglej si galerijo slik

Edinstven dirkalni dogodek!

Štiričlanske ekipe so z uporabo znanja, domišljije, iznajdljivosti ter tehnično podporo Formule Student in drugih organizatorjev v slabem mesecu dni sestavili daljinsko voden avtomobilček s katerim so se v kar petih različnih kategorijah – vizualni izgled, najvišja hitrost, “drag racing”, dirka na progi in cost report, potegovali za privlačne nagrade, ki smo jih podarili trem najboljšim ekipam. Komisijo za ocenjevanje dokumentacije ter vodenja tekmvanja so sestavljali po en član iz vsake organizacije – Jaka Šter (ŠOFE), Patricija Cirar (ŠOFS), Luka Žohar (ŠOFRI), Nejc Peček (Formula Student)
Ekipe so s strani organizatorjev za lažji začetek prejele sklop komponent, ki so jih morali obvezno uporabiti v končnem izdelku.

Brboleto Racing

Karjola

Moglu bi delat

ProfiProfi Team

V7

Vroča kolesa

Veseli piščančki

Voukci

Zmagovalci prve izvedbe Build it, Race it, Win it!

1. MESTO

ProfiProfi Team

2. MESTO

Moglu bi delat

3. MESTO

Vroča kolesa

Si pripravljen na prav vse izzive?

01 Vizualni izgled

Ne glede na to kako strašno avto zveni, če ni privlačne barve ali nima vsaj dirkalnih črt po sredini, ne moreš reči da je avto res hud. Okrasi svoj avtomobilček z lepimi barvami, športnimi vzorci in oblikovnimi dodatki. Maksimalno število možnih točk je enako številu prijavljenih ekip.

02 Najvišja hitrost

Ko otrok vidi športen avto, najprej pogleda številke na števcu. Koliko pa bo pokazal vaš števec. Prav to bomo merili na progi dolžine 30 m. Maksimalno število možno točk je enako številu prijavljenih ekip.

03 Drag racing

Najbolj znana dirka iz filma Fast and Furious. Tekmovanje poteka po princupu turnirja, pred začetkom pa tekmovalci izžrebajo prvega tekmovalca. Pomeri se 1 na 1 na ravni progi dolžine 30 m in pusti sotekmovalca v zadnjem ogledalu. Maksimalno število možnih točk je enako dvakratniku števila prijavljenih ekip.

04 Dirka na progi

Dirka bo potekala po pomanjšani progi Velike nagrade Valencie dolžine 50 metrov, za dodaten izziv pa moraš premagati tudi dve skakalni oviri. S prvega mesta štarta zmagovalna ekipa iz kategorije “najvišja hitrost”. Odpelje se 15 krogov, maksimalno število točk je enako trikratniku števila prijavljenih ekip.

05 Cost report

Kategorija z največ možnimi točkami. Poročilo mora ekipa oddati nakasneje 3. 4. 2023 do 15. ure skupaj s sestavljenim avtomobilčkom, da komisija do dogodka na Študentskem Kampusu pregleda dokumentacijo. Točke se dodeljuje na podlagi pravilne in popolne dokumentacije ter višine finančne investicije za izgradnjo avtomobilčka. Maksimalno število točk je enako štirikratniku števila prijavljenih ekip.

Prijavi se

Circuit Ricardo Tormo Valencia

Prva dirka

2023

Dolžina kroga

50 m

Število krogov

15

Dolžina dirke

750 m

Sponzorji in organizatorji

Organizatorji dogodka

Generalni sponzor

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

Galerija