LTH Castings2022-11-21T20:31:37+00:00

LTH CASTINGS d. o. o.

Ulitki

Opis podjetja

Vas zanima avtomobilska industrija in z njo povezani trendi, ki jo spremljajo v zadnjem obdobju? Potem je LTH Castings zagotovo pravi naslov za vas!
Skupino LTH Castings odlikuje več kot 70-letna tradicija na področju razvoja, litja, obdelave in sestavljanja visoko kompleksnih komponent iz aluminija ter v izdelavi orodij za njihovo proizvodnjo. Sodimo med največje evropske visokotehnološke tlačne livarne, z razvojem in izdelavo prototipov v lastni visokotehnološki orodjarni in z avtomatizirano serijsko proizvodnjo pa smo prva izbira najnaprednejšim podjetjem v avtomobilski industriji, kot so Mercedes – Benz, BMW, VW, Audi, Bosch, Continental, JTEKT in drugi.

Več kot 70 letne izkušnje na področju tlačnega litja!

Med naše ključne izdelke sodijo komponente pogonskega sklopa tako motorjev z notranjim izgorevanjem kot tudi e-motorjev, komponente za termično upravljanje, komponente za volanske sklope, komponente za zavorne sklope, komponente za elektroniko ter komponente za ADAS (napredni asistenčni sistemi).

Odličnost naših storitev zagotavljamo s celovitim servisiranjem kupcev, vlaganjem v znanje, inovativnim razvojem izdelkov in procesov ter nenehnim povečevanjem produktivnosti in kakovosti. Slednje zagotavljamo z visokimi vlaganji v tehnološko opremo naše proizvodnje in širitve naših proizvodnih lokacij. V letu 2021 smo za investicije namenili kar 22,5 mio €! V naših proizvodnjah se trenutno nahaja več kot 100 avtomatiziranih livarskih celic in več kot 200 avtomatiziranih obdelovalnih centrov. Naša zadnja največja in vsekakor omembe vredna investicija pa je zagotovo največji tlačno livarski stroj v JV Evropi s kar 3.500t zapiralne sile. Ta bo prav kmalu ulil svoje prve ulitke v našem obratu Ljubljana.

Skupino LTH Castings sestavlja 6 obratov v 3 državah (Slovenija, Hrvaška, Severna Makedonija) s skupno kar 125.000 m² proizvodnih površin. Skupina trenutno zaposluje 3.200 sodelavk in sodelavcev, od tega več kot 1.800 v Sloveniji. V letu 2021 smo ustvarili 296 mio € prodajnih prihodkov, te pa bomo po trenutnih projekcijah v letu 2024 popeljali čez mejnik 400 mio €. Ta cilj bomo dosegli tudi s pomočjo številnih novih projektov na področju e-mobilnosti.

Za doseganje zastavljenih ciljev in nadaljnje uspešno poslovanje skupine LTH Castings d.o.o.

pa so vsekakor ključni tudi naši zaposleni. Zato cenimo njihovo znanje, jih spodbujamo k inovativnosti, obenem pa jim omogočamo optimalne pogoje za delo in razvoj. Tega med drugim spodbujamo s kroženjem zaposlenih med obrati skupine, z organizacijo internega šolanja LTH Akademija, s številnimi izobraževanji za dvig znanja in kompetenc zaposlenih ter skrbjo za naše potencialne in ključne kadre.

Skrbimo pa tudi za ostale dejavnike, ki pomembno prispevajo k motiviranosti za delo (izplačilo regresa, božičnice in razdelitev sredstev iz naslova uspešnosti poslovanja, financiranje pokojninskega načrta, organizacija dogodkov za zaposlene in njihove družinske člane, možnost najema počitniških in športnih kapacitet, …).

Skupaj z zaposlenimi smo v zadnjem času vse bolj usmerjeni tudi v trajnostni razvoj, ki med drugim obsega naš odnos oziroma vpliv na okolje. V želji, da tega ohranimo tudi za prihodnje generacije, stremimo k temu, da v naši proizvodnji uporabljamo 100% recikliran aluminij, z namestitvijo sončnih celic na naših obratih pa bomo poskrbeli za pridobivanje energije iz naravnih virov. Naš največji cilj na področju trajnostnega razvoja pa je zagotovo CO2 nevtralna proizvodnja do leta 2030.

Več kot 1000 zaposlenih!

V LTH Castings se lahko pohvalimo tudi z odličnim sodelovanjem s fakultetami in srednjimi šolami ter tako tudi z dijaki in študenti. Spadamo med večje slovenske štipenditorje, saj imamo vsako leto aktivnih več kot 80 štipendistov, v šolskem letu 2022/2023 pa bomo podelili kar več kot 40 novih kadrovskih štipendij. V vsakem šolskem letu na obvezno prakso sprejmemo več kot 70 dijakov in študentov, še enkrat tolikim omogočimo opravljanje študentskega in počitniškega dela, pri nas pa lahko dobite tudi teme za diplomske in magistrske naloge z veliko dodano vrednostjo.

Zaradi napovedane nadaljnje rasti podjetja bomo zelo veseli, če se našemu kolektivu pridružijo študenti strojništva, elektrotehnike, metalurgije in mehatronike. Čakajo vas delovna mesta, kot so razvojni inženir, konstrukter, tehnolog v livarni, tehnolog na obdelavi, tehnolog na avtomatizaciji procesov, inženir za kakovost, projektni vodja, skrbnik ključnih kupcev, … Zato vas vabimo, da spremljajte razpise na naši spletni strani ali pa se na strojniškem pikniku enostavno oglasite na našem razstavnem prostoru. Mi vas že nestrpno pričakujemo!

Zaposlitve podjetja LTH Casting

Informacije o podjetju

  • Vincarje 2, Vincarje, 4220 Škofja Loka

  • Zastopniki: Megušar Andrej, direktor

  • info@lthcastings.com

  • www.lthcastings.com

Go to Top