Spoznajte UNIMOTION linearne motorje LMCA

Odkrijte najnovejši dodatek Unimotion v prodajnem programu linearnih motorjev.

Leta 2021 so razvili povsem novo generacijo linearnih motorjev, ki ponujajo izjemno razmerje med ceno in zmogljivostjo ter druge funkcionalne prednosti. UNIMOTION linearni motorji so idealni za različne aplikacije, kot so: aktuatorji, roboti, XYZ mize, pozicioniranje, montaža, orodni stroji, P&P stroji, stroji z optičnimi vlakni in številne druge. Glavna prednost UNIMOTION linearnih motorjev je gostota sile, ki je za 30 – 50 % večja, v primerjavi s konkurenčnimi izdelki na trgu, pri tem pa še vedno ohranja zelo majhno silo nihanja (ang. Cogging force).

KLJUČNE PREDNOSTI:
 • visoka gostota sile, 30 – 50 % večja v primerjvi s konkurenčnimi izdelki,
 • majhna sila nihanja (ang. Low cogging force),
 • visoko- in nizkohitrostna različica,
 • A/D Hall senzor s ‘Free wake & shake’ funkcijo
 • različne velikosti linearnih motorjev,
 • visokozmogljive magnetne plošče.
TRI VELIKOSTI (30, 60, 90) in ŠTIRI RAZLIČICE (S, M, L in XL) LINEARNIH MOTORJEV

LMCA 30 je najmanjši model v družini linearnih motorjev, primeren za aplikacije z majhnim bremenom in tiste, pri katerih so potrebe po visoki hitrosti in pospešku

najvišje. Srednji del družine predstavlja LMCA 60, ki ponuja visoko dinamiko in odlično razmerje med hitrostjo in močjo. Najmočnejši v družini je model LMCA 90, uporabljen predvsem v aplikacijah, kjer so zahteve po aksialnih silah največje.

Vsak motor je na voljo v različnih velikostih.

LMCA 30 ━ S, M, L

LMCA 60 ━ S, M, L, XL

LMCA 90 ━ S, M, L, XL

 

KLJUČNE PREDNOSTI:
 • 11 različnih tipov,
 • visoko- in nizkohitrostna različica.
DVA TIPA MAGNETNIH PLOŠČ, ZDRUŽLJIVIH Z VSEMI LINEARNIMI MOTORJI

Poleg različnih velikosti motorjev (30, 60, 90) in različic (S, M, L in XL) Unimotion ponuja dve vrsti magnetnih plošč, ki so združljive z vsemi motorji:

 •  klasična magnetna plošča, ki omogoča doseganje trajnih sil
 •  inovativna visokozmogljiva oblika magnetne plošče, ki ima za posledico veliko večjo gostoto sil, poveča pa tudi trajne sile

Poleg tega za vsako velikost motorja ponujajo dve vrsti hitrosti:

 • Različica z nizko hitrostjo in
 • Različica za visoke hitrosti, ki ima nižjo konstanto BEMF in je primerna za aplikacije, ki zahtevajo večjo hitrost ali nizko napajalno napetost.

 

LMCA HALL SENZOR  

UNIMOTION ponuja Hallov senzor, ki je bil razvit posebej za linearne motorje LMCA. Senzor za delovanje uporablja polje na magnetni plošči, kar omogoča neprimerljivo razmerje med natančnostjo in ceno. Glavna prednost je integracija analognega in digitalnega senzorja v eno ohišje, kar omogoča ‘Free Wake & Shake’ funkcijo.

Hallov senzor se lahko uporablja kot stroškovno učinkovita rešitev, kadar zahteve po natančnosti položaja niso zelo visoke. UNIMOTION Hallov senzor omogoča enostavno in natančno montažo, kar omogoča idealno poravnavo senzorjev in navitij motorja.

Odkrijte zakaj so novi LMCA linearni motorji prihodnost industrijske avtomatizacije.