Danfoss predstavlja: CV in Linkedin makeover

V četrtek, 25.2.2021, je Društvo Strojnik.si v sodelovanju s Študentsko organizacijo na Fakulteti za strojništvo, društvom Management Group, Študentsko organizacijo na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Študentsko organizacijo na Fakulteti za elektrotehniko in podjetjem Danfoss organiziralo izobraževalni webinar na temo upravljanja orodij za iskanje zaposlitve. Z novim znanjem so poslušalci po webinarju lahko optimalno uredili svoj CV in Linkedin profil. 

Kmalu po vpisu na izbrano fakulteto se leta zavrtijo in kar naenkrat je pred mladim študentom/ko nov izziv. Iskanje zaposlitve in postavljanje prvega vtisa na razgovorih je lahko kar stresen del življenja, zato smo se odločili udeležencem obdobje malce olajšati in smo pripravili webinar, na katerem so prisotni dobili glavne informacije o ustvarjanju dobrega prvega vtisa, še preden se postavijo pred komisijo kadrovikov svojega najljubšega podjetja. Webinar je vodila vodja zaposlovanja pri podjetju Danfoss, Maja Gašper, ki nam je pokazala proces ocenjevanja kandidatov s perspektive delodajalca.

Prvi del predavanja se je nanašal na urejanje svojega CVja, kjer smo izvedeli, v katerem jeziku je najbolje pisati, če je res bolje uporabiti enostransko verzijo in katera je najboljša postavitev informacij na svojem CVju. Poleg osnovnih napotkov ter nasvetov za ureditev CVja smo med drugim izvedeli tudi različne zanimivosti, kot je na primer podatek, da kadrovnik pri pregledovanju CVjev za analizo enega v povprečju ne porabi več kot 6 sekund. 

Po približno 40 minutah razpravljanja o življenjepisu smo se preselili na socialna omrežja bolj podrobno na platformo Linkedin. Ker je predavateljica na tem področju specializirana, smo lahko slišali veliko zanimivih variant uporabe platforme, kot tudi izvedeli za nekaj trikov, ki lahko pomagajo pri izpostavljanju svojega profila.

Webinar je trajal približno eno uro in trideset minut, udeležilo pa se ga je 70 poslušalcev. Mnenja udeležencev po dogodku so bila pozitivna in pohvalna, kar bo najverjetneje razlog za ponovno organizacijo podobnega dogodka v prihodnosti.