CABLEX2023-05-28T15:58:58+00:00

Skupina CABLEX

Proizvajalec električnih ožičenj

Predstavitev podjetja

Skupina Cablex je vodilni sistemski razvijalec in dobavitelj kabelskih snopov, plastičnih delov ter različnih mehanskih sklopov. Na štirinajstih proizvodnih lokacijah po Evropi (Slovenija, Nemčija, Bosna in Hercegovina, Srbija, Romunija, Madžarska, Poljska, Turčija), v Aziji (Kitajska in Indija) in v južni Ameriki (Mehika) zaposlujejo več kot 3.400 ljudi in delujejo na globalnem trgu. Njihovi kupci so uveljavljene blagovne znamke v industriji bele tehnike, avtomobilski industriji, industriji hladilno-ogrevalne tehnike, dobavljajo pa tudi proizvajalcem električnih aparatov in orodij v drugih industrijah.

Zaupajo jim vodilni proizvajalci blagovnih znamk

Zaposlujejo več kot 3.400 ljudi

Skupino Cablex odlikuje:

 • lasten R&D;
 • najsodobnejši avtomatiziran strojni park, več kot 200 avtomatiziranih strojev na področju kabelske konfekcije in več kot 40 na področju brizganja plastike;
 • znanja na področju vodilnih tehnologij pri izdelavi električnih ožičenj, brizganja plastike in izdelave mehanskih sklopov, znanja s področja avtomatizacije namenskih proizvodnih linij v obliki celovitih rešitev po meri kupca;
 • izkušen kader;
 • globalna prisotnost;
 • finančna stabilnost – bonitetna ocena AAA;
 • trajnostna naravnanost, in še mnogo več.

Na trgu kabelske konfekcije prisotno vse od leta 1989

Tlakujejo standarde na področju kabelskih ožičenj

CABLEX je pionir v proizvodnji lastnih polagalnih tabel. Njihove polagalne table so opremljene z nadzornim sistemom krmilnih naprav, ki izvajajo sočasno 100-odstotno električno kontrolo in v posebnih izvedbah konektorjev tudi prisotnost tesnil s pomočjo tlačnega preizkusa.
Sodelujejo tudi z vodilnimi proizvajalci sodobne opreme za avtomatizirano in računalniško podprto proizvodnjo konektorskih sistemov jim daje pomembno prednost in zmožnost prilagoditve potrebam kupcev in tehnološkim trendom po vsem svetu.
Imajo znanja in izkušnje s področja vzpostavitve proizvodnih linij po meri kupca. Pri sestavljanju si pomagajo s pripravami in napravami za avtomatizirano in polavtomatizirano sestavljanje, ki so plod lastnega znanja, v okviru samostojnega oddelka CAB-TEK.

»Priložnost za novo pot v vaši karieri – zaposlitev v skupini Cablex«

Inovativnost je v njihovem DNK

Blagovna znamka CAB-TEH na enotni platformi združuje naše najboljše aplikativne inženirje s področij strojništva in elektrotehnike. Njihova osnovna dejavnost je razvoj in proizvodnja namenskih strojev s pomočjo najnovejših tehnologij in odkritij na področju strojegradnje, avtomatizacije in digitalizacije, rešitve v obliki namenskih programov, kolaborativne robotike, strojnega vida, krmilnih in nadzornih sistemov za dvig produktivnosti. Ekipa se kontinuirano širi in dopolnjuje z novimi znanji s področij strojnega vida, krmilnih sistemov, strojnega konstruiranja in razvoja elektronike ter strojnega vida v zadnjem času tudi sistemov umetne inteligence.

Pri svojem delu uporabljajo najnaprednejše programe in orodja za modeliranje, programiranje in simulacijo:

 • Tia Portal, Solidworks, Adaptive Vision, Visual studio, Altium designer, RoboDK.

Do končnih izdelkov prihajajo s holističnim pristopom, ki v projektnih ekipah za posamezne rešitve vključuje tudi sodelavce iz drugih področij znotraj matičnega podjetja (finančniki, logisti, tehnologi,…), občasno pa sodelujejo še z vrhunskimi strokovnjaki iz celotne regije.

Mednarodno poslovanje Skupine omogoča širok spekter zaposlitev v Sloveniji in v tujini

V svoje vrste najpogosteje zaposlujejo tehnični in strokovni kader, kot so inženirji elektrotehnike, strojništva, mehatronike, strokovni sodelavci s področja IT, ter tudi vodilne kadre s področja nabave, prodaje, kakovosti, prav tako pa tudi proizvodne delavce, ki njihove kolektiv obogatijo z novim znanjem, izkušnjami in idejami.

Mednarodna prisotnost Skupine pa poleg dinamičnega mednarodnega okolja omogoča tudi razvoj kariere v tujini.

Kaj iščejo:

 • fleksibilnost;
 • zavzetost;
 • odgovornost;
 • proaktivnost;
 • drznost in pogum.

Kaj ponujajo:

 • fleksibilen delovni čas v obliki hibridnega dela;

 • vso potrebno opremo in pripomočke za kakovostno in varno delo;
 • rast in razvoj znanj, veščin in kompetenc;
 • dinamično mednarodno okolje – pri nas vam nikoli ne bo dolgčas;
 • odličen kolektiv – lepo je biti del skupine Cablex.

Stavimo na mlade upe

Cablexa ne bi bilo brez zavzetih in pripadnih zaposlenih, ki so verjeli v uspeh. V vseh teh letih so nadvse uspešno poslovali, neprenehoma vzpodbujali kreativnost, se razvijali in rasli. Za svoj uspešno so bili vedno ključni zaposleni. In tako bo tudi v prihodnje, zato vabijo k sodelovanju že v času šolanja. S podporo usposobljenih mentorjev dijakom in študentom ponujajo možnost opravljanja obveznih strokovnih praks, pisanja zaključnih nalog in opravljanja obvezne delovne prakse. Prav tako omogočajo izdelavo seminarskih in diplomskih nalog pod mentorstvom svojih zaposlenih.

Podeljuje tudi štipendije

Tistim, ki jih prepričate s svojo energijo in zavzetostjo, podelijo tudi kadrovsko štipendijo. Vsako leto razpišejo štipendije za naslednje strokovne profile:

Spremljajte jih na družbenih omrežjih LinkedIn in Facebook, da boste v koraku z njimi.

Zaposlitve podjetja Cablex

Članki podjetja Cablex

Informacije o podjetju

 • Cesta Ste Marie aux Mines 9, Bistrica pri Tržiču, 4290 Tržič

 • Zastopniki: Debelak Boris, direktor

 • cablex@cablex.si

 • www.cablex.si

Go to Top